Gyermekvédelmi szűrőszoftverek

Az internet a gyermekek számára nem csak az új ismeretek végtelen tárháza, hanem számos veszélyt rejt magában. Ezen veszélyforrásokat egyre több szülő ismeri fel, és felelős gondolkodásuknak köszönhetően igénylik a technikai segítséget gyermekeik védelme érdekében.

Fontos! Díjmentes szűrőszoftverek állnak rendelkezésre, amelyek segítik a gyermekek biztonságos internethasználatát.

Hogyan működnek ezek a segédszoftverek?

  • Beállíthatja, mi az, amit nem szeretne, hogy gyermeke elérjen az interneten. Hogyan? A programok megmutatják, milyen keresőszavak segítségével böngész gyermeke, ezáltal lehetővé teszik, hogy Ön kiszűrje a számára nem megfelelő, nem kívánt tartalmakat.
  • A rendszer a megtekintett oldalakat naplózza a számítógépen, így utólag azokból is ki lehet szűrni a nemkívánatos tartalmakat.
  • A szűrők segítségével beállíthatja, mennyi időt tölthet internetezéssel gyermeke, időkorlátokat állíthat be.
  • A szoftver a felügyeletet mobileszközökön is lehetővé teszi, így a beállításokat nem csupán otthonról, hanem távolról is tudja változtatni.

Részletes tájékoztatást nyújt még a gyermekvédelemmel kapcsolatosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a www.gyermekbarat.nmhh.hu hivatkozás alatt. Az alábbi link alatt elérheti az Internet Hotline szolgáltatást, ahol a világhálón talált kiskorúakra káros tartalmakat jelentheti be. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság mellett működő Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal egy ajánlást fogalmazott meg a kiskorúak biztonságos nethasználata érdekében, az ajánlás az alábbi linken érhető el:

http://nmhh.hu/dokumentum/162986/szuroszoftver_ajanlas.pdf

Általunk ajánlott szűrőszoftverek:

Norton Family

Microsoft Windows Családbiztonsági Beállítások

Microsoft Digitális Biztonság

Dolphin Night

Fontos tudnunk, hogy ezek a szűrőszoftverek nem pótolják a szülői felügyeletet, csupán kiegészítik azt! Nem helyettesíti a szülő és gyermek közötti kommunikációt!

Hasznos segédeszköz, amely segítségével Ön is támogathatja gyermekét abban, hogy megtanuljon felelősen, okosan internetezni.